Images-loading
Images

Roots van Don Bosco

Images

Roots van Don Bosco

Je bent tussen 16 en 25 jaar? Je zit op een Don Boscoschool of je bent actief op een speelplein van Don Bosco? Of misschien ken je hem wel via een andere weg? Dan weet je ongetwijfeld dat een Don Boscowerking niet zomaar een werking is en dat Don Bosco veel meer is dan alleen maar een naam!

Tijdens de eerste week van de paasvakantie gaan we naar Turijn in Italië. We bezoeken de plaatsen waar hij leefde en werkte en ontdekken hoe hij de grote inspiratiebron werd van jouw school of werking.

Een onvergetelijke week met op het programma niet alleen geschiedenis en cultuur, maar ook spel, ontspanning, ontmoeting, stille momenten… kortom: een onmisbare ervaring voor wie Don Bosco beter wil leren kennen en zijn spirit verder wil ontdekken en beleven.

Ga mee naar Turijn, naar de roots van Don Bosco, en (her)beleef zijn verhaal.


Kostprijs: € 330

Is de deelnameprijs een probleem? Neem dan contact met ons op via dit formulier.
We bekijken samen discreet wat er mogelijk is.


Wanneer en waar?

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit type gepland.

Images

Turijn is dé bakermat
van de hele Don Boscobeweging.

In deze Noord-Italiaanse stad begon Don Bosco zijn werk voor en met jongeren. Een mooie carrière interesseerde deze arme priester niet. Hij wilde zich volledig geven voor de arme jongeren die ronddoolden in de straten van Turijn. Zijn bescheiden oratorio van het begin groeide uit tot een groot centrum, met scholen, internaten, kerken, speelpleinen … Jaarlijks bezoeken duizenden jongeren de stad van Don Bosco, om in zijn voetsporen te treden en op zoek te gaan naar zijn roots. Onmisbaar voor iedereen die Don Bosco beter wil leren kennen!


"Het is fijn om te merken dat vakantiewerkingen op zoek zijn naar materiaal om bezinningsmomenten en avondwoordjes uit te werken. De Koffer is daarbij een goede hulp"

Koen - De Koffer